Wiehe älskar Kuba

Jag har tidigare haft lite svårt att förstå hur Wiehe kan vara så förtjust i Kuba. Eller rättare sagt, jag har svårt att förstå hur någon som är född i ett land med yttrandefrihet, tryckfrihet och som följer mänskliga rättigheter är så förtjust i ett land som så tydligt inte uppfyller detta, och som till råga på allt hyllar det.

Idag föll dock polletten ner, när jag läste det här på Johan Norbergs blogg. För ett tag sedan gjordes en parodi på en Wiehelåt av Peter Santesson och Sanna Rayman, där de gjorde narr av alla som ville bevara slussen. Som ett resultat av detta har Wiehes bolag krävt att de tar bort parodin från sin webbplats, och dessutom börjat kontakta bloggare som länkat till videon. Det är uppenbart att Wiehe varken förstår upphovsrätt, Sveriges grundlagar eller humor. Hade han gjort något av det så hade han förstått att han inte kan kräva att de tar bort videon. Men nu är situationen som den är, och Wiehe framstår som litet opåläst.

Sverige har en öppen kultur, en fri kultur. Där man ska få skämta, göra åtlöje av saker, göra parodier. Där man ska få ha åsikter, förkasta saker, eller för all dels skull använda sig utav internet. Det är alldeles uppenbart att Wiehe inte tycker om det här, inte tycker om den kultur som finns i Sverige. Inte gillar skämt, parodi, åsikter, eller internet. Helst vill att all publik information skall censureras.

Men som sagt Wiehe, så fungerar inte Sverige. Så fungerar däremot Kuba. Kuba är ett land som inte följer mänskliga rättigheter, där information censureras, och där kulturen inte alls är öppen och fri. Exakt det som Wiehe verkar tycka så mycket om. Därför känns det inte orimligt att föreslå för Michael Wiehe att flytta till Kuba. Då slipper han klaga på den jobbiga svenska öppenheten, utan kan få omkramas av den kubanska instängdheten.

Slutligen tänkte jag bara länka till videon. Kanske får då hans bolag litet mer att göra, och då bidrar jag ju på sätt och vis lite till Sveriges BNP. Eller så undervisar jag bara Wiehe lite om svensk öppenhet. Varsågoda, titta och njut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s